Tips & Inzichten

Een greep glimlachjes

Om je een idee te geven van de kracht van glimlachen tillen we hier een tipje van de sluier op.

Glimlachen is gedrag

Glimlachen is een emotionele menselijke reactie op beelden, geluiden, teksten, herinnering, gedragingen, situaties of gedachten. Zo zijn er maar liefst een kleine 20 verschillende soorten glimlachen. Waar ga jij van glimlachen? Probeer eens, je komt verder dan je zou denken.

Glimlachen werkt aanstekelijk

Als jij meer glimlacht, zullen de mensen om je heen ook meer glimlachen. Laat jouw glimlach de wereld veranderen; laat niet de wereld jouw glimlach verhinderen!

Gemaakt of oprecht?

Natuurlijk, iedereen kan een glimlach op het gezicht toveren. Het effect van een gemaakte glimlach is helaas minimaal als we het vergelijken met een oprechte glimlach. Deze echte glimlach ontstaat diep in onze hersenen, in het deel dat we niet bewust kunnen aansturen. Een oprechte glimlach kun je dus niet forceren. Baby's laten spontaan een echte glimlach zien. Ze raken je zo zonder moeite te raken.

De wereld is als een spiegel

Kijk er boos in en zij kijkt boos terug.
Glimlach en zij glimlacht ook.

Etiketten belemmeren je

Wij als volwassenen zijn er van overtuigd geraakt dat er niets te glimlachen valt. We hebben het te druk met etiketten plakken op alles en iedereen. Dat oordelen belemmert ons vaak oprecht te glimlachen. Dat kun je veranderen als je wilt... 

Vitale kracht

"De glimlach is een werkelijk vitale kracht, de enige bekwaam om het onbeweeglijke te bewegen."
Orisons Swett Marden, schrijver

Stress voorkomen

Het blijkt dat de spierbewegingen die bij een glimlach ontstaan, voorkomen dat je stress ervaart en je hartslag gaat stijgen in stressvolle situaties. Zodra je 'oprecht' glimlacht maakt je lichaam hormonen aan: serotonine en endorfine. Hierdoor voel je je aangenamer en ervaar je minder stress.

Zonlicht

Wat ZONLICHT is voor bloemen,
is een GLIMLACH voor mensen.
Jouw glimlach begrijpt iedereen,
ongeacht taal of cultuur.